Restauranger

Ät tapas- det finns det gott om och goda. Mallorca erbjuder allt från lokala specialiteter till internationella kändiskockar i exklusiva miljöer.

Palma

Calle Fábrica
I de gamla kvarteren Santa Catalina har en gata stängts av från all biltrafik och öppnat upp för otaliga restauranger. Här trängs indier, pizzerior, tapas, moderna och traditionella brevid varandra. Väl värt en kväll att strosa igenom.
Calle Fabrica, Santa Catalina.

Tast
Bra läge, goda tapas, hög volym och otrevlig personal=perfekta spanska lunchen!
Plocka egna tapas i baren och beställ in Pimientos de Padrón från köket. Centralt beläget är det bra lunchstop eller för att fylla på energin med en öl och lite oliver.
I Palma ligger det två centralt belägna:
Calle Unión 2 och Avenida Compte de Sallent 13
Tast har också ett till ställe undangömt i fantastiska lokaler precis bakom C&A på Plaza de la Reina. 100m upp på höger sida ligger ingången på en innergård. Även här finns goda tapas på menyn ihop med goda viner och i en helt fantastisk miljö.
För mer info besök: http://www.tast.com

Sadrassana
Sadrassana är beläget i La Llonja mitt på torget Placa Drassanes 15 i ett gammalt vackert hus. Menyn erbjuder flera varianter av mallorkinsk coca, en pizzaliknande rätt med mycket grönsaker. Mycket vällagat och trevlig miljö. 
https://www.facebook.com/sa.drassana?fref=ts

Mercat de l’Olivar
Palmas egen lilla inomhusmarknad där de lokala köper grönsaker, kött, fisk och annat härligt. Förutom att shoppa råvaror så bör man även passa på att gå hit och njuta av alla godsaker när man är rejält hungrig. Det erbjuds ostron och Cava i ena hörnet av marknaden, fantastiska spanska skinkor med vin på ett annat ställe och dessutom ostar och tapas i världsklass i små opretantiösa barer. Verkligen värt ett besök om du vill ha fantastisk mat och dessutom till väldigt modesta priser. Det finns även en hel del att köpa med hem. T ex tryffel, olivoljor, salt, kryddor, spansk skinka och mycket mer.
http://www.mercatolivar.com/

Väst

Sa Vinya
Mitt uppe i Deia ligger ett litet ställe uppe på bergssidan. Prisvärd mat i en genuin miljö med en fantastisk utsikt över hela dalen runtomkring.
http://www.restaurant-savinya.com/?lang=en

Norr

Café Parisien
Åk på utflykt upp till den norra byn Artá och inta en måltid på Café Parisien. Sitt på innergården under vinrankorna och känn hur allt annat i livet inte spelar så stor roll just nu.