Shoppa

Om man har betalat dyrt för att få ta med sig en väska på flygresan hem så rekommenderas Mallorcas viner! Ön är full av bodegor med bra vin och lokala delikatesser. Macia Batle är en av de största och mest kända.

Macia Batle
En av de mer professionella bodegorna på ön med stort utbud.
www.maciabatle.com

Flor de Sal
Salt från den fina stranden Es Trenc med olika smaker i snygga förpackningar. Dom produceras på ön och säljs i de flesta välsorterade matbutiker, tex i Corte Inglés delikatessavdelning.
flordesaldestrenc.com

El Corte Ingles
I sann spansk anda finns det så klart även ett par El Corte Ingles på Mallorca. Det klassiska spanska varuhuset erbjuder en mångfald av butiker och är ett utmärkt besök om man tröttnat på sol och bad. På ön finns så klart även flera av de stora butikskedjorna som Zara, Massimo Dutti, H&M mm. Om du tänkt dig att shoppa på t ex El Corte Ingles så missa inte att anmäla att du är turist, detta ger dig 10% rabatt på dina köp.

Gamla Stan
För att se lite shopping som inte erbjuds hemma i Sverige samt få en otroligt mysig promenad så rekommenderas ett besök i Gamla Stan starkt. Här kan du besöka flera små boutiquer och shoppa lokala specialiteter.

Lokala specialiteter
För dig som har plats i väskan på vägen hem så rekommenderas även att ni letar runt lite bland de lokala specialiteterna som finns på ön. Det är svårt att inte förälska sig i viner, ostar, kryddor, skinkor och andra delikatesser. Även olivoljor av högsta kvalitet går att hitta till förmånliga priser.

Skor
För den som vill köpa kvalitetsskor så har Mallorca en hel del att erbjuda. Det finns stort utbud i de flesta butiker samt även några guldkorn. En personlig favorit när det gäller herrskor är Carmina som den inbitne känner igen från t ex www.skoaktiebolaget.se/. Carmina har en mycket trevlig butik i centrala Palma som är väl värt ett besök. För att hitta till deras butik så besök deras hemsida för ytterligare information. Till Carminas hemsida –>
Förutom Carmina så har fantastiska Meermin sin bas på Mallorca, för tillfället har de dock ingen egen butik. Men för att uppdatera er om senaste nytt angående detta kan ni klicka här för att komma till deras hemsida.